Sola, bada & Piña colada

Efter att för första gången på 2 månader sovit till 11.00 på morgonen, och lagat mat helt själv får aldrig göra något här har inte ens bäddat sängen. Ska jag gå och bada och sola. och se till att visa upp mig :D kanske blir erbjuden att vara med i flera tävlingar eller jobba för dom ännu en gång .


Ps. hur lägger man upp video på bloggen?


Tråkig dag

Idag så kom det lite tårar, när min mami innan hon tog flyget kramade om min morfar som fast han är sjuk tog sig till flygplatsen. Alla vi visste att i den sekunden kunde det vara sista gången dom sågs. Jag har turen som kommer kunna umgås med honom i ungefär 2 veckor till. Men sen vet jag inte om jag träffar honom igen eller när jag kan åka hit. Det är så synd att Chile ligger så långt bort och att resorna är så dyra. Allt hade varit annorlunda om vi hade bott närmre. Men jag skulle inte heller kunna tänka mig att bo i Chile. Sverige har blivit mitt hemland och jag kan inte tänka mig att bo någon annanstans. Man har vant sig med det livet och sina saker.

Strand tävling

Idag så var jag i stranden endast i en timme. Men jag hann inte ens sola. Först så deckade jag direkt. Efter 10 min hör jag att dom börjar spela musik. Jag kollar mot en scen som finns där då ser jag att dom gör reklam för någon sort glass som säljs här. Då kommer två mörka killar fram till mig och börjar prata med mig och dom säger att dom vill ha med just mig till en dans tävling. Jag som inte gillar att dansa och synas ännu en gång gick motvilligt upp hahah nu är jag sarkastiskt. Mem a jag gick upp. Jag tävlade mot tre tjejer, varje tjej fick en partner. Dom satt på en reagetton låt och en destny child låt minns inte vad den heter. och jag är så tävlings inriktad att jag gav allt. Jag dansade bäst och jag visste ändå att jag skulle vinna. och när jag känner mig självsäker vinner jag oftast det har hänt många gånger för. och jag hade rätt dom i stranden skulle applådera och välja vinnare. OCH I WON !!! WIHOOOO. Blev skit glad, Fick bara en keps där det stod snygging fast på spanska. Men äran är det viktigaste. som tur tog min moster bilder utan att jag märkte.

Här ligger jag o sover, men ni kan se hur min nya bikini ser ut



Här står jag upp på scenen och dansar






Hypokondriker ?

Jag tror att jag är lite hypokondriker. Jag kan vara hur sjuk som hels som jag var igår och från söndag  till fredag klockan 16.00 kan jag må piss dåligt. Men så fort det blir kväll och helg mår jag skit bra. Och det händer alltid. Så jag har allitd säker utgång. Men varför blir det så förbereder jag mig mental att jag måste må bra dessa dagar. och varför mår jag så jäkla dåligt annars i veckan ibland kan jag inte ens resa mig från sängen. och en sak till har jag märkt alltid när jag sitter på en lektion där jag inte vill vara på får jag världens hvuudvärk som jag inte står ut med men när jag har gått ifrån den då är huvvudvärken över :P

Jag drog ut igår fast jag mådde piss på dagen. Men allt gick över fram mot kvällen här kommer lite bilder:



Jag hade jätte trevligt igår, vi satt och drack lite mango sour och en kopia av smirnoff fram till 02.00 sen gick vi ner till en pub och där satt vi en stund snackade och sen dansade vi loss. Dom som jobbade där tog upp mi på scenen och där dansade jag loss som fan. *Host* Och ni som kännerr mig vet ju att jag inte gillar stå i centrum eller synas :P Jag måste bara påpeka en sak. Folk här i chile fixar sig skit snygga till stranden som att dom ska på fest. Men till festen då sätter dom på sig vilken trasa som helst och inte ens fixar håret elr smink.


skit söt unge

Den här ungen är så söt och rolig. Jag lovade hon att slå el viejo del saco när jag ser honom , det är en man som är påhittad som dom skrämmer barnen med att han går runt med en säck och kidnappar dom. Jag skulle sparka honom tre gånger på rumpan och riva honom i ögonen och säga åt honom att inte störa honom mer. hahah .. men nu när jag tänker efter varför hittar dom på sånt till barnen .. Varför vill man skrämma ens barn. Jag minns att mina kusiner brukade skrämma mig och min syster med den gubben och en dag klär min kusn ut sig till el viejo del saco  och kommer in i rummer. Min syster fick sån panik hon började skrika slå gubben och grät och jag slog gubben med. Undrar vad man tjänar på det. Vi var rädda i flera år och drömde om gubb jäveln som inte ens existerar.


Läste en artikel

Igår så läste jag en artikel om en man som stängde in sin fru i en källare naken som var i så dåliga omständigheter att inte ens hund kunde överleva där under 8 år. Vad har hänt med männinskorna i dagens läge? Det känns som att det är många som stänger in andra bara för att, utan någon anledning. Vad tänker människorna med. Vad tjänade mannen på att låsa in henne i 8 år. Jag har för mig att henne son visste om det, undra hur bra son han är mot henne.
Jag förstår inte vad som händer i världen ibland känns det som att vi människo inte längre har någon respekt för varandra och att vi i mångas ögon inte är värda något. Då syftar jag även på human trafik. För två år sen när jag var utomlands fick några vänner ett samtal och då fick dom redan på att deras brors dotter blivit kiddnappad när hela familjen var i en marknad i thailand och att polisen hade sagt att det var tur om dom hittade flickan död. För att vem vet i vilken händer hon kan ha hamnat i och om hon hamnat i fel händer vem vet vilket misär som väntar.
Jag har fått höra av mina vänner att deras kompis bror fortfarande bor i thailand nu efter 4 år och har inte hittat hans dotter,
Sjukt att vi människor har förlorat den medkänslan för varandra och gör vad som helst för pengar och bryr oss inte att skada någon eller någons familj eller attt det ens kan hända en själv.

Har bara varit hemma idag och är sjuk. Men tänker dra vidare snart till min moster som bor vid stranden. Jag gillar inte att bohos min morfar det är alltid så dålig stämning eftersom att han är sjuk. och det gör mig bara deprimerad.

Ligger sjuk i mitt rum

Tjena allihopa idag ligger jag sjuk i mitt rum. Jag som hade planerat dra ut ikväll, gå och äntligen shoppa. Fick överföra sparpengar till mitt vanliga konto fy fan vad det gör ont varje dag när jag kollar hur tom mitt konto blir. Jag som har sparat så mkt pengar under alla dessa år, har sparat 40 procent av barnbidrag, studiebidrag, av små jobb jag haft. och nu har jag bränt nästan allt på två måndader. fick ringa Pappsen här om dagen och ber han om mer pengar. Måste ha något att klara mig på under som här dagarna. Det hade inte gjort ont om pengarna hade gått till kläder och skor. För att det har jag med mig hem till sverige och vet vad pengarna gått på. Men här om dagen åkte jag till santigo bara resan via buss och tåg kostade 400 kr på två dar. Dom borde inskaffa busskort det hade varit billigare.

Men skit samma. Jag ska inte klaga, alltid när jag mår dåligt blir jag negativ :P Men jag har haft skit kul ända har rest skit mkt och för första gången i mitt liv har jag lärt känna min släkt bättre och landet Chile bättre.  Här finns det mycket att se och man har mycket att göra men fy fan vad dyrt det är.


Lite överallt

Igår kom jag hem väldigt sent från santiago sen packade jag lite saker och tog med mig lite kläder hem till min moster som bor vid stranden. Hos henne hade jag jätte mysigt satt upp till typ 7 på morgonen och pratade med min kusin. och sen var det dags att vakna klockan 9 för att fortsätta till en annan kusin som jag hade blivit bjuden hem på lunch. Där var jag till jätte sent på kvällen och äntligen är jag hemma hos min morfar. Ska hjälpa min mami och packa hon åker till sverige på söndag och idag är den enda dagen hon hinner packa eftersom att hon jämnt är med min morfar som är sjuk.


Paso volando la hora

Igår så hade jag tänkte hoppa bungee jump, men det gick inte för att det hade blivit problem så istället så testade jag på swing som är hur kul som helst. Man åker det i 1 h om inte mer och tiden går jätte snabbt och man njuter jätte mycket av solen samt utsikten.
Jag testade även swing som liknar bungee jump fast istället så hoppar två personer tillsammans med ansiktet mot marken. Grejen är att jag gillar sånt här för att jah blir inte rädd jag känner mig bara lugn. jag vet det låter sjukt.Men det är därför jag gillar sånt här för att jag letar efter rädslan.  För er som inte vet så hoppade jag fallskärmshoppning år 2010. Så det här är ingeting för mig :P


















Swing



Hemma hos min kusin

Ar hemma hos min kusin, som ni fick veta har jag hoppat bungee, men det blev lite andrat och sen testa pa canoopy ni far se bilder imorgon for att jag vill beratt hur det gick det och det har ar inte min dator. Samt att svenska vokalerna inte finns sa det bilr svart for er att forsta






Hoppa Bungee Jump!!!

Nu har jag åkt in till Santiago och...
Snart är det min tur att hoppa bungee jump:D
jag ska nog även testa cannopy


Såhär kommer det säkert se ut

Köpte Bikini

Idag så åkte jag och min mami till el mall (köpcentrum) och där hittade jag dessa tre bikini. Jag brukar alltid ha problem med att hitta bikini. Överdelen är antingen för liten och trosorna för stora. Men nu hittade jag bikini gjorda för mig :)

Jag har en likadann klänning från Ginatricot







Timotei

Här i Chile spelar de en show som heter timotei. Det är bara män som är homsexuella som gör showen. Alla brukar gå till den för att den är jätte roligt. Showen består av sång, dans och skådespeleri och under dom 3 timmar som föreställningen spelas skrattar alla hela tiden.

Jag hade sätt den när jag var mindre, och ville se den igen så jag gjorde det.





Publiken juvlar


Efter showen fick man träffa skådespelarna


Den enda kvinnliga skådespelare




oturdag igår

Igår hände mycket mitt på dagen var jag i sjukhuset och fick reda på något, sen på natten typ 2 på morgonen efter att jag varit på en show vart vi med i en bil olycka, ingen blev skadad. Men ingen kunde förstå hur jag klarade mig utan en skråma.

Badminton

Idag förutom att inte gjort någonting och ätit tårta spelade jag badminton. Ärligt talat tror jag att det är en av mina favorit sporter. Jag kan spela badminton hela dagen. Jag spelade idag i 3 timmar. Tills det blev mörkt ute och jag inte kunde se bollen och ingen ville spela mer :P




Tjena bloggen

Är skit glad idag. Eftersom att jag fick tid för att hoppa Bungee jump & Testa Canoppy  på tisdag. Har verkligen längtat efter att göra det.
Idag har jag haft skit tråkigt har bara varit hemma. Vi har tagit hand om min morfar och umgåtts lite med min mammas barndomskompis.
Men på tisdag blir det roligt :D :D Längtar så jäkla mkt

För er som inte vet är det här canoppy




Picinas. Pool



Har vatten krig med min moster









Parque Chino

df




Det är meningen att man ska klappa den här buddah på magen för att får tur.


Min kusin på bilden















Ursäkta mig

Hej alla ni där hemma. har inte skrivit något har haft så ont i hvudet under dom här två dagarna- så jag har inte orkat sitta framför datorn.
men kan berätta att idag åker jag till en stad som heter limache, där ska vi besöka el parque chino. En kinesisk park med en stor pool :P Jag ska även berätta att det blir ingen argentina. Resorna dit är slut överallt.
Här får ni se en bild jag tog från nätet

Suecos

Jag gick in i en butik. och där jobbade två blonda killar jag kollde runt bland kläderna. Har shoppa abstines men mina pengar är slut och jag har bara köpt 2 par skor, en klänning och en tröja sen lite smycken under de här två månaderna men mina pengar går bara på mat typ och resor. Får sluta mata min mage :P
A men tillbaka till tema så jag tittar på kläderna då säger den ena killen till den andra på svenska något om mig. Jag tittar på dom och säger pratar ni svenska. Då berättar dom här hel svenska killarna att dom har kusiner som är halv chilenare och halv svenskar. Och när dom kom hit så gillade dom chile stannade jär och öppnade butiken. Häftigt ändå. Killara var som sagt helt svenska och pratade faktist jätte bra chilenska. Spanska och chilenska skiljer sig jäkligt mkt.

La quinta vergara

Idag gick vi runt en la calle valparaiso. Besökte även la quinta vergara det motsvarar sveriges globen.







Har glömt berätta att det inte blir någon argentia det fanns inga resor fram till mars och den resa som fanns kvar kostade 6 tusen utan hotell och egentligen är resorna ditt skit billiga så det är inte värt.





På bilden så fixar jag naglarna för 15 kr


så här blev det. På bilden ser det inte så fint ut som i verkligheten


Den här bilden är till min papi. Papi vill du ha den här cubanska gubben ?






morfars tomt

Tog två bilder i min morfars tomt han har fullt med växter. Nu ska jag åka runt lite i viña sen hoppas jag på att vi åker till stranden :D






Playan och hemma hos min kusins fru

Idag har jag befunnit mig i playan och hos min kusin fru. Äntligen har jag lyckas bli brun jihu :D



Hemma hos min kusins fru
 

De här barnen påminner mig av mig och min syster när vi var små och i kill version


La feria

Idag var vi en la feria, det är en marknad där dom säljer massa med olika saker. Mina fötter blev svarta av att jag gick så mkt. Men det var värt. Jag köpte nästa ingeting. Men jag hittade en så söt gul klänning till min hund måste lägga upp en bild på den :)

I flygplatsen

Idag åkte vi jätte tidigt till flygplatsen för att lämna min syster. Hon fick nästan inte åka hem för att hon är mindre åring. 17 år och hon kom in med en förälder. Vi hade helt glömt bort att om man kommer in i ett land med en förälder måste man ut ur landet med föräldern. Men som tur är löste det sig, vi fick springa fram och tillbaka och till slut så stämplade polisen på pappret och gav min syster tillåtelse att åka själv till Sverige.

Efter flygplatsen så gick vi och åt. Asså jag beställde en stor tallrik för att jag var jätte hungrig och min kusin beställde samma tallrik. och han är tjock och äter jätte mycket han åt bara upp hälften av tallriken och jag hela. och sen smakade jag även på andras mat. och alla skrattade jätte mycket för att jag som är så liten äter så himla mycket och han inte ens orkade. Men jag har lärt mig om jag äter snabbt orkar jag äta upp allt. Men om jag äter långsamt äter jag nästan ingeting, så om jag vill äta upp allt gäller det att äta upp det snabbt.

Jag har verkligen fått nåt för snicker, äter en varje dag. Plus glass

Den här vill min papi ha




Jag beställde en sån här fast stor, glömde ta bild. Den innehöll pommes, friterad lök och ägg vid sidan om. Tror ni att jag blev mätt?
 

Igår

Igår var det den näst sista dagen för min lilla syster egentligen skulle hon åka hem tidigare pga skolan. Men hon blev jätte sjuk. Hon spydde i flera dagar, så hon kunde verkligen inte åka hem så. Det har hänt oss för att vi vill åka hem riktigt sjuka men vi får inte, jag lyckades en gång men kom värre hem till Sverige och blev inlagd i sjukhuset. För att viruset jag hade fått blev för mycket. Och jag hade fått som en liten boll i ansikte. fråga mig inte vad det är för att inte ens läkarna vet, de trodde att det var en spindel som stuckit mig och jag var extrem allergisk eller så var det en sjukdom som bara äldre fick. Men pga resan blev det mycket värre. Den lilla bollen blev en stor tennis boll. Man kunde nästan tro att det var en tumör.

Men som tur är njöt min syster av sina två sista dagar. Och igår åkte vi runt lite i Viña tog lite bilder och sen åkte vi från hus till hus för att säga hej då till alla vi kom hem jätte sent men det var värt vi hade jag trevligt överallt, men fy fan vad vi åt alla ska jämnt bjuda på något och här i chile är det fult att säga nej tack. Det är en insult.













Vi vart bjudna på pastel de choclo igår, fy fan vad god den var. Det är en paj av majs





Vi fick även goda piroger, av kyckling, ost skinka och bara ost



Man ser inte så bra men vi är hemma hos min moster paty. Hon är gift med en japan. Jag visste inte ens att det fanns japaner i Chile :P Men nu har jag sätt många.


Sen var vi hemma hos min morbro Keno



Mot flygplatsen

Jag måste beräta allt ikväll om gårdagen. Men nu åker vi till flygplatsen för att lämna min syster som åker hem till sverige



Valparaiso och sen hemma hos min tio

Jag började dagen i santiago. Där hände lite saker, som att när vi skulle gå över övergångstället märker jag att en bil accelerera istället för att bromsa jag springer över vägen och tittar bak då ser jag att min mami inte märker av det. Jag skriker mami. som tur är så bromsar bilen och jag hinner ta tag i min mami. och bilen hinner bromsa precis vid oss. Min mamma märkte ingeting, hon förstod inte varför jag och min moster skrek. Men som tur är hände inget, men fy fan vad jag skrek till han som körde bilen, har aldrig gjort så förr. HAHAH nu när jag tänker efter sa jag till föraren hittade du ditt körkort i sopptippen eller!!! haha


På bilden är vi och besöker pablo nerudas hus. Han är en jätte känd författare/ poet. När jag gick i högstadiet fick jag göra ett arbete om honom. Jag minns att han föddes den 14juli bara :P och lite av en av hans dikter som jag lärde mig utan till och inte förstod då. Men idag gör jag det :D




Vi befinner oss i en park bland några kända författare


Pobresito el abuelito no estes triste/ stackars lilla gubbe va inte ledsen  :P


Det är så fint i valparaiso, de har så vana att måla landskap på väggarna



















Nu är det dags att åka dom välkända hissarna från valparaiso. Alla som befinner sig här måste åka dom det kostar typ 12kr






På kvällen blev vi bjudna hem till min roliga morbro på grill fest


med min kusin Hans på bilden


Här dansa jag och min farbror arabisk / reagetton haha


Lite fler bilder fran huvudstaden


I el cerro santa lucia




nagon kand och ful gubbe men min papi gillar sana :P

inne i en affar, jag gillar att den var uppbyggd som en grotta.


Den har Moai(gubbe fran pask on) ville jag kopa till min papi men jag har inte rad. 5000kr ar for mkt.


Vi var pa en restaurang som heter mammut pa bilder ar min lilla syster, min moster och jag


skit fin toalett



Jag kommer skriva mer nar jag har min dator. Jag gillar inte nar man inte kan skriva svenska vokaler

Santiago

Har befunnit mig i Santiago idag. Har besokt la moneda och el cerro santa lucia plus flera stallen som jag inte minns namnen av.
Har kommer lite bilder:






















En el campo

Igår åkte vi till landet. Jag älskar landet. Att vara bland bergen, djuren och växterna samt dom goda lukterna. Människorna här är så ödmjuka, jag älskar landet. Har inte haft någon mottagning därborta drf har jag inte kunnat svara på sms eller lägga upp bilder på bloggen.

Här har ni lite bilder: Imorgon åker jag till santiago huvudstaden

Här i Chile finns så fina landskap


pPå bilden är jag med min barndomskompis katy. Hon är så söt vi har känt varandra sen vi var små. Varje gång jag är i chile besöker jag henne,


Det här är en av mina favorit rätter. Det ser inte så gott ut. Men det är bön soppa med majs.


Whao vilken dag

Idag så åkte vi med tur till något som heter el balle del elqui och mamalluca. För er kanske det inte säger något, de gjorde det inte heller för mig. Men nu när jag har gjort det säger jag till er om ni någon gång befinner er i Chile. Åk till la Serena och gör samma resa som jag. På dagen åkte vi runt lite till otoligt vackra platser. Se själv på bilderna och så åt jag god mat , glass av chirimolla och cocos , drack mote con huesillo en chilenska traditionell juice samt drack så jävla god cafe med mjölk måste testa och göra den i min cappuciono maskin.  Och så fick jag se och lära mig ungefär hur man ska göra pisco och vilka vindruvor som är till vin, pisco och affären alla är ätbara men har olika motiv. Men på kvällen runt 20.30 åkte vi med en bus upp till bergen det var skit läskigt för att jag visste ju inte vad vi skulle till, för dum som jag är frågade inte jag hängde bara med. Och när  vi var där fick vi se en tråkig film om planeter. Så tänkte jag omg är det här kopian av tekniska musuemet, inte igen fick gå dit i en termin tack vare skolan. Men när v i gick ut från filmen var det plötsligt kol svart ute. Och stjärnorna lyste så fint och dom var så nära det kändes som att man kunde ta på dom.  Vår guide visade oss stjärnor, månen och stjärntecknen så nära som man kunde se dom. För att där vi var, förstod jag var den enda platsen som var gjord för alla och man kunde inte se stjärnorna mycket större någon annan stans.  Men att se månen från så nära håll var så häftigt jag hade inte trott att det var så fint och såg ut som den gjorde från nära håll. Jag ska försöka beskriva det på mitt sätt. Tänk att du gör en halvmåne av gips och det blir små luftiga hål i gipset och att du sen målar den metal silvet vit. Och att det lyser. Det där var min bästa beskrivning. Jag fick även ta bild på den så ni kan se, men bilden blev inte som verkligheten. Sen efter att vi har sätt allt det där ute i det fri i dom stora teleskopen så gick vi in till ett mini hus som såg ut som ett rymdfarkost. Och där fick jag uppleva det bästa, jag fick se planeten jupiter, ni anar inte vad coolt det var, den var så fint, jag fattar verkligen inte att jag har sätt den. Det är obesktivligt.  Efter att jag sätt planeten fick jag även se en stjärna som börjar på S minns inte namnet och den lyste så fint som en diamant till och med finare. Det var min dag tänk er att den började 8 .00 och avslutade 00.30 så jag var helt slut. På morgonen ville jag inte vakna, men var tvungen för att vi åker hem till Viña igen. På söndag åker v i till ett nytt ställe.

Här kommer bilderna och lite info som jag fick lära mig av guiden och stannade kvar i mitt huvud.

Vet ni varför Chile heter Chile?? Jag vet inte om det är sant men guiden berättade att till Chile kom  mapuches och dom tyckte att chile var väldigt långt, mörkt och kallt. Så varje gång dom kom till Chile ruskade dom om sig och sa Chili som betyder kallt på deras språk för att beskriva Chile. Och så fick landet namnet.  För fanns det inte så många sol timmar i chile . så det kunde vara samma väder som finns idag 20 grader men utan sol och då blev det kallt beskrev guiden.














Den här frukten är typ som en kakus, det är den  enda frukten som vi människor inte lagt våra händer över och ändat på den, Jag smakade den och tyckte inte den var särskillt god. Den var mest sur och hade ingen smak. Men alla la socker och vissa citron i den. Men jag ville smaka själva frukten inte den med tillbehöver för att annars vet man inte riktigt vad den smakar. Jag åt ändå upp den för att den innehöll skit mycket vitaminer :P












Det finns ett träd med frukten lucuma och guiden berättade att frukten är så dyr för att det tar den 50år att producera frukten.
 






Visste ni att jorgubbarna i självaverket var vita  med svarta prickar i första början, men en tysk man tog med sig dom till tyskland och experimenterade till s dett blev dagen jordgubb. Man kan fortfarande hitta den vita jordgubben i syd chile, bland mapuches ( ett folkslag).




Här är en bild på månen och planeten Jupiter. Jag hade turen som fick ta bild. Alla fick inte det. Guiden tog även en bild på mig och min syster gratis med stjärnorna i bakgrunden . Måste maila honom om den. Men ska göra en ny mail. Han var lite äcklig tog mig i handen hela tiden och kom och kramade om mig. Men jag flyttade på mig hela tiden och min mami kom och höll mig i handen till slut :P men jag hade tur som fick ta bild och han tog bild på oss.









 


La serena.

Idag har vi gått runt i la serena i flera timmar. Har så ont i mina fötter nu men det var det värt. Min lilla syster gick med oss idag, hon fick anstränga sig jätte mkt. Hon hade nämligen blivit matförgiftad igår. Men nu är allt bättre.





















Kärlek

Kärlek vid första ögonkastatet . Det svarta paret fick jag för halva priset för att han i kassan tyckte jag såg bra ut. och fick mitt nr. Om han visste att mitt telefon är sönder. I chile är killarna annorlunda än i sverige. Här tjänar vi tjejer på att en kille får intresse för än.








TSUNAMI - rädd

Asså jag hatar verkligen dessa skyltar. Har sätt många av dom här i la Serena, man blir fan rädd. Och dom säger till än oroa dig om det blir en jordbävning kan du blir rädd för at det kan finnas risk för jordbävning. Men va fan det var en mini jordbävning idag. Har jag rätt att gå och vara rädd då? Tur att vi bor typ 30 min från stranden. Vi bor uppe på ett litet berg. egentligen skulle vi bo precis vid stranden men jag såg till att vi böt hus efter att jag såg en sån skylt :P




En dag full av överaskningar

Ojojoj vilken dag. Det har hänt så mkt. Jag har hunnit att gå till the mall(köpcentrummet), fick gratis skjuss av en ung taxi chaufför till stranden för att han tyckte jag var snygg och lovade honom att vi skulle ut och äta hahah . Han kommer aldrig mer se mig :P , har även varit i sjukhuset och letat efter min syster min moster ringde och sa att hon inte mådde någon bra och att mikaela och min mami åkte till doktorn för att få hjälp. Och smarta som dom var hade de inte den svenska telefonen med sig och som oturen följer mika gick chile mobilen sönder. Så jag och min moster letade efter de hela dagen tills de ringde och vi träffades, Nu ligger jag bredvid mika i rummet alla är oroliga för henne hon har verkligen inte mått någon bra.

Här dyer lite bilder upp







Var och åt i Kentucky Fried Chicken. Åt där två gånger hahah . Synd att den inte finns i sverige.




I toaletterna finns det såna här automater som t.ex säljer läppglans,tandborste, tamponger etc skit coolt och fina.


Jag smyg tog den här bilden men såna där stora öl kan man beställa här i Chile och det kostar typ 30 kr billigt


Dålig Vana / Tradition

Alltid. Men alltid när vi åker bort så lyckad min syster blir sjuk. Idag när hon vaknade mådde hon jätte dåligt. Och för inte så länge sen började hon spy. Tycker så synd om henne hon ser så svag ut. Jag förstår inte vad för otur som följer henne som alltid gör att hon ska må dåligt

La serena

Jag åkte till la serena igår. Min mami köpte lyx resa vi hade soffsängar som vi åkte på. Så våra 8h resa blev rätt sköna. Vi sov, åt och tittade på film. Men jag lyckades ändå bli uttråkad så jag började sms folk :P

Här i la serena hade de bokat fel vårt hotell så nu bor vi för samma pris i värsta stora huset. vi har skit många rum etc. iigår åt jag även på en jätte söt liten restaurang fan vad god maten var jag var så hungrig att jag beställde tre tallrikar. Min mami bara skrattade för att jag beställde soppa, kött med ris och fisk med potatis

En bit av bussterminalen


Jag ligger på min soffsäng



Bilder från kvällen innan då jag var i Casinot och spelade lite. Förlorade allt. därför hatar jag Casinot. och alla insiterade med att om man hade otur i spel har man tur i kärlek. Jag har på varken elr . 



Sen åkte vi hem på min kusins bil. Hon är typ stamkund i casinot så vi får komma in gratis :D Jag har till och med kommit in  gratis På casinots fest.


Drar vidare

Hej allihopa. Nu drar jag vidare i Chile. Vi ska åka och upptäcka ett nytt ställe. Jag ska ta med mig datorn och hoppas verkligen att internet funkar där. Men vi hörs

kusin

Jag var hemma hos en kusin igår. Vi hade jätte mysigt kom hem därifrån typ 1 på natten.


Shooo bloggen

Har knappast sovit i natt, är jätte sömnig här är det fortfarande tidigt klockan är typ 16.45. Allt började med att jag inte var sömnig är typ aldrig det så jag tittade på tv fram till 03.00 på natten. Sen när jag äntligen lyckades somna så vaknade min lilla syster hela tiden och skrek TSUNAMII .. HAHA hon var livrädd. jag var inte rädd då för att de hade uteslutat att det kunde bli en Tsunami. Men hon var skit rädd plus att vågorna var jätte höga varje gång vi tittade ut och vi bor precis vid havet.


Pelo Laiz

Jag gick faktist ut igår. Skulle ut idag med till ett ställe som ser ut som ett palats. Men vågar inte . Tänk om det händer något då vill jag vara hemma. Jag gick ut i jeans igår. Har gjort det än gång innan i mitt liv :P Men här klär sig folk skit tråkigt. De flesta har på sig ett svart linne med jeans och inget mer. Vissa ser ut som att de ska till gymmet. Här kallar folk mig pelo laiz, vet inte hur det stavas men jag har fått veta att det betyder snobb haha. Men det gör inget. Jag får mycket för att jag klär mig och ser ut som jag gör. Igår fick vi gratis drinkar och gratis mat JIHU.

Ska berätta ett skämnt men den är på spanska.
Jag är i på väg från donken till Bilen. några killar kollar in mig och börjar säga jätte fina saker till mig och jag forsätter gå och på väg till bilen så kommer kill gänget mot mig och de säger:
-Alli esta esa cabra
Då säger jag:
-Que?
Och killen sägerg:
- Oyee alli esta esa Cabra
och jag svarar
- BÄÄÄÄÄ
hahah asså det låter inte så roligt som det var men alla vi började skratta.
Cabra är en term för Tjej men betyder egentligen Får



Tsunami varning, HJÄLP

Det var tsunami varning idag, fy fan vad rädd jag blev. Nu har de uteslutit det. Men havet låter så mycket och vågorna är jätte stora och jag bor precis vid vattnet är skit rädd. och jag är inte ensam om det alla spelar som ingeting men så fort det låter lite så tittar vi på varandra av rädsla

Sol y playa

Igår var det den perfekta starten på det nya året. Vi begick oss till stranden solade, badade, promenerade umgick och det var så varmt. Det har inte varit så här varmt sen jag kom till Chile. Det är så härligt med ett bra start. Förra året började mitt år inte så bra och året forsatte så. Men i år, blir det ett mycket mycket bättre år. Jag måste titta på det med mina positiva glass ögon. Jag har en snäll papi där hemma som har sätt till att en jobbar gubbe har målat om mitt rum, och ger mig min dröm garderob, jag hoppas också att min bänk som är under min plasma bytts också. Nytt år innebär för mig nytt rum, nya kläder, nyhårfärg, nytt allt. BORT MED DET GAMLA IN MED DET NYA.

 

Tunnikan jag har på mig har jag köpt i brasilien

Får njuta av den vackra solnedgången


Ny år i Chile

I chile firar man ny år lite annorlunda. Vi har massa med ritualer man ska följa för skoj skull.
1. Man ska ha antingen gula eller röda trosor/kalingar. Rött står för att man ska få mkt kärlek och gult betyder pengarna. Man kan ha gula trosor med ett rött band på.
2.Lägg en sedel under din högra sko och hoppa på den foten några gånger. Det innebär att du kommer få pengar.
3. tolv sekunder innan klockan slår på 00.00 då ska du äta 12 vinddruvor. Minns inte vad det innebär men vi gör det varje år :P
4. Ät skedar med linser. Desto flera du äter ju mer pengar får du
5. Spring runt ditt hus med en resväska och i resväskan ska det finnas en lapp med dom länderna du vill åka till. Att springa med en resväska innebär att du kommer få resa i år
6. Skriv på ett papper allt dåligt som hänt dig och bränn pappret.
7. Fyll ett glass med vatten och slängen vattnet ut. Det får ut allt det negativa
8. Damma utåt.
9. Att kyssa någon klockan tolv. det betyder att du och din älskade har bundit er kärlek till varandra och att han/hon är din kärlek för evigy

Jag minns inte flera. Men vi har jätte många vi följer.De här är de vanligaste

Nyårs förrätt. Bli inte förvånade om ni tycker jag gått upp i vikt. Här äter man minst 5 gånger om dagen. Lunch och middag består alltid av förätt, soppa, huvudrätten och sen efterrätt. Men jag är är bara en gång så jag passar på


Redo för att ta emot de nya året


Min kusins son vill också vara med


Gott nytt år !!!


Chile Kommer på 3dje plats av alla länderna i världen som har mest fyrverkerier och verkligen firar nyåret. De sa de på nyheterna. Och jag tror verligedet stämmer så mkt fyrverkerier som jag såg idag har jag aldrig sätt och hela marken skakade grym känsla.








Ny års Outfits

Jag har bytt om 2 gånger haha. Den svarta klänning  var inte så bekväm och nyårlig ville ha på mig något mer glittrigt därför tog jag på mig en annan klänning som jag köpt här i chile. Kommentera gärna vad ni tyckte om klänningarna






31janauri



Här i chile är detta år slut om 1h jihu.. Men innan året tog slut tog jag en promenad längs stranden

RSS 2.0